Araştırma görevlisi iş ilanları

Araştırma görevlisi ilanları nereden takip edilir?

Akademik kadro için ilanlar istenen üniversitenin duyurular sayfasında yayınlanır. Uygun pozisyon olması durumunda, başvuru şartlarına kadar tüm bilgiler bu sayfada yer alır. Ayrıca Basın İlan Kurumu da resmi internet adresi olan ilan.gov.tr'den üniversitelerin ihtiyacı olan akademik kadro ilanlarını yayınlanlar.

Araştırma görevlisi kaç yıllığına atanır?

“Bunlar ilgili anabilim veya anasanat dalı başkanlarının önerisi, Bölüm Başkanı, Dekan, enstitü, yüksekokul veya konservatuvar müdürünün olumlu görüşü üzerine rektörün onayı ile araştırma görevlisi kadrolarına en çok üç yıl süre ile atanırlar; atanma süresi sonunda görevleri kendiliğinden sona erer.

Araştırma görevlisi akademisyen mi?

Üniversitelerde ve araştırma kurumlarında görev yapan öğretim yardımcıları olan çevirmenler, uzmanlar, öğretim planlamacıları, araştırma görevlileri (üniversite asistanı), okutmanlar ve öğretim görevlileri ile öğretim üyeleri olan yardımcı doçentler, doçentler, araştırma profesörleri, profesörler ve ordinaryüs …

Araştırma görevlisi devlet memuru mu?

Eğer Üniversitesi'nde 2547 Yükseköğretim Kanununun 50/d maddesine göre araştırma görevlisi olarak çalışırsanız buradan diğer kamu kurumlarına memur olarak geçebilirsiniz.

Araştırma görevlisi kadrolu mu?

Devlet üniversitelerinde lisansüstü eğitim süresince görev yapan kadrolu araştırma görevlileridir. Daimi bir kadro değildir, doktora eğitimi süresi sonunda kadroyla ilişik kesilir. (Ayrıca, yüksek lisans mezuniyeti sonrası 6 ay içinde bir devlet üniversitesinde doktora programına başlamazsa kadroyla ilişiği kesilir.)

Araştırma görevlisi olduktan sonra ne olunur?

Bu unvanlar, kişinin ilk akademik kadro unvanı olan araştırma görevlisi olması ile başlar. Daha sonra yardımcı doçent ve doçent şeklinde devam eder ve profesör unvanı ile son bulur. ( * ) Bu unvanlar, akademisyenin yaptığı çalışmalar ve meslek yılı ile bağlantılı olarak belirli bir zaman içerisinde hak edilir.

Araştırma görevlisi iken yüksek lisans biterse ne olur?

Yani kişi azami eğitim süreleri sonucunda yüksek lisans veya doktorayı bitiremez ve kadro ile ilişiği kesildikten sonra eğitimine devam ederse, "YÜKSEK LİSANS VEYA DOKTORA YAPIYOR OLMAK" şartı olan araştırma görevlisi kadrolarına başvuramayacaktır.